Uncategorized

Вери Пери – какво е това?

Posted On
Posted By Character

Всяка година по традиция институтът „Пантон“ обявява водещият цвят на предстоящите нови 12 месеца. А кои са „Пантон“? Това е компания, която се занимава с изработването на бои по едноименната цветова скала за интериорен, моден, строителен, козметичен, както и в други сфери, дизайн. На база изборите на своите клиенти, които са новатори в област, от института обявяват и тенденцията.

Вери Пери – така се нарича цветът на 2022. Той е съчетание между три цвята – син, червен и виолетов. Тяхното комбиниране дава една много нежна палитра и някак внася едновременно динамика, радост и спокойствие. От „Пантон“ казват, че силата на Вери Пери е именно да насърчи творчеството и извисяването.

Несъмнено през тези почти две години на изолация се получи и сливане на реалното с виртуалното. Начинът ни на живот чрез пиксели и комбинации от цветове е изразен в този синьо-лилаво-червен нюанс. Той е символ и на приемствеността межди двете среди, които някак естествено се обединиха в една.

Според мен именно от това се нуждаем след излизането ни от пандемията. Хората са зажаднели да пуснат душите си на свобода и да полетят. Премахването на физическите ограничения ще премахне и бариерите, които си поставихме в умовете. Затова с надеждата за една по-щастлива нова година идва и един ведър цвят.

Аз харесвам класациите на „Пантон“ и затова в блога си се стремя да вкарам от оптимизма им. Точно както предходната година обявиха жълтото и сивото като цветовете на двете крайности, така и тази година техният избор на Вери Пери е естествено продължение на начина ни на живот. А какъв ще е цветът за 2023 – честно казано, нямам ни най-малка представа, защото не зная как времето ще ни изненада.

Google+ Comments

Related Post