Характери

Сблъсък на характери

Posted On
Posted By Character

Общуването с хората не е лесна задача. Често дори ни се случва да се сблъскваме със съвсем различни характери от нашия и е трудно да се намерят допирни точки, благодарение на които да се осъществява нормална комуникация.

Изходите от подобна ситуация са няколко:

От една страна можете просто да спрете да общувате с дадения човек или да ограничите общуването до минимум. Така ще избягвате ситуации, в които ще има вероятност за възникване на конфликт между вас двамата. Но ако все пак се налага да общувате често с този човек съветът ми е да подхождате много търпеливо. Особено ако ви се налага да работите с този човек, търпението е ключовото в случая. По-мекия и деликатен подход винаги е от полза, защото никой от заобикалящите ви колеги, не би искал да слуша разправии и дрязги.

Постарайте се да не обръщате внимание на дребните неща. Прекарвайте заядливите коментари през ушите си и продължавайте да спазвате линията на поведение, която искате и която ви позволява възпитанието, което сте получили.

По друг начин малко стои въпросът ако този човек не изпълнява съвестно работата си. Или вие имате различни стандарти за начина, по който трябва да се върши дадена работа. Тогава съветът ми е отново да подхождате много търпеливо. Излагайте спокойно и аргументирано своята гледна точка и тогава не би трябвало да имате особени проблеми, ако срещу вас стои интелигентен и съвестен човек. Независимо, че имате различия в характерите, той ако има достатъчно мозък в главата си би разбрал това, което се опитвате да му кажете.

Всичко написано до тук е как вие да подходите, но също така смятам, че хората трябва добре да слушат това, което останалите имат да им кажат. Ето защо стигаме до основното нещо във всякакъв тип човешки взаимоотношения – комуникацията. Тя е ключът към всичко, но трябва да бъде водена спокойно с разбиране.

Google+ Comments

Related Post