Uncategorized

Обичта към мен

Posted On
Posted By Character

Започна ново отброяване на поредната година от живота ни. Това е времето за промени и за надграждане. Аз постоянно си напомням, че трябва да обичам всички. Но преди всичко трябва да започна от себе си. Mоже да звучи като нещо много изтъркано, но няма по-вярно от него. А вие кога направихте нещо за себе си, за да изразите загриженост към вътрешното и физическото Аз?

Тук не говоря дали сте си купили обувки и фенси рокля. Не става въпрос и да се поглезите с чаша хубаво вино и вкусна храна, въпреки че понякога помагат. Дори нямам предвид да отидете на почивка. Защото всички тези действия са задоволяване на моментни желания, които може и да се превърнат в мехлем за душата или пък в добри спомени. Но не могат да донесат удовлетворение.

За любовта към мен самата аз отделям и смятам занапред да продължа да отделям още повече време. Това включва редовно профилактични прегледи. За някои хора могат да са натоварващи. За мен обаче са задължителни предвид стреса, който изпитвам в работа. Затова ви съветвам и вие да следите здравето си и да вземете превантивни мерки при всяко неразположение.

Относно постигането на вътрешен мир, не мисля, че има общовалидна формула. Но е важно да осъзнаете кои са приоритетите ви, от какво имате нужда в момента – било то на физическо или духовно ниво. Дали трябва да запишете нов курс, който да ви помогне в работа, или да усъвършенствате техниките на дишане за повече хармония – тук вие знаете най-добре. Дори ако е необходимо, посетете и психолог.

Тъй като идва и февруари, който е месецът на любовта, ви съветвам да я изразявате винаги. Мислете за себе си, но не по егоистичния и себичен начин. Поствайте собственото Аз пред всичко, за да запазите баланса си. Обичайте и другите, защото както знаете, какво давате, това и получавате. Нека бъде любов!

Google+ Comments

Related Post