Характери

Моногамни или полиаморни?

Posted On
Posted By Character

Когато става въпрос за взаимоотношения, няма конкретна формула с правила, които да спазваш, за да постигнеш успех. Връзките не са математически уравнения и отговорът не е еднозначен. Точно затова поставям и въпроса за моногамията и полиаморията. Преведено – дали да изберем да имаме взаимоотношения само с едни, или пък с повече души?

Поставен по този начин въпросът, не го възприемайте само в секусуален аспект. Аз изключително провокирах съзнанието си и достигнах до извода, че всички ние, или поне 90% от нас, са полиаморни. Какво ме накара да заявя пред вас позицията си и дали вие ще я приемете – продължавайте да четете.

В мечтите и приказките винаги има само един принц или принцеса, олицетворяващи голямата любов. Аз съм напълно съгласна, че човек през живота си има само една истинска, но това не означава, че не може да има и други силни любови. Понякога те се случват, когато най-малко очакваме. Друг път идват докато сме във връзка и трябва да вземем решение. Трети път пък са естествено продължение на живота ни.

Тогава, ако сме обичали, но през същото време изпитваме чувства и към другиго, то това е полиаморно състояние, нали? За мен то не е само на физическо ниво, а и на духовно, и на съзнателно. А вие замисляли ли сте се над тази гледна точка? Пречупете се от стереотипите си и премахнете оковите на морала. Просто бъдете честни пред себе си.

Аз си признавам, че през живота съм била полиаморна и че обичам моногамните връзки. Двете не се изключват, даже според мен се допълват. И колкото повече отваряме съзнанието си за новите възможности, толкова повече разбираме взаимоотношенията си. Не бъдете ревниви и мними, а просто приемете любовта и човека до вас, докато и както е възможно.

Google+ Comments

Related Post