Характери

Ръкостискането и характера

Posted On
Posted By Character

Невербалната комуникация може да ни каже много за характера на хората около нас. Аз обаче сега ще се спра на ръкостискането и информацията, която то може да ни донесе за човека отсреща. Не за друго, а защото, когато се запознавате с някого, почти винаги се ръкостискате и този жест може да ви каже много за човека отсреща.

Ръкостискането тип “умряла риба” създава много лошо впечатление. При него ръката е отпусната и безжизнена. Показва слаб характер и незаинтересованост от човека отсреща. На мен ми изглежда все едни отбиваме номера при това запознанство.

Ръкостискането тип “менгеме” е обрHandshakeатното на гореописаното. То е силно и може дори да причини болка на човека, на когото се прилага. Този тип ръкостискане се използва предимно от мъже, защото те по природа са по-силни. Може и да е неосъзнато, но аз винаги го тълкувам като желание за превъзходство у човека, който го прилага.

Ако някой се запознава с вас и захлупи ръката ви под неговата, това е сигурен знак за желание за лидерство. Внимавайте с такива хора. Може да се случи и ако ви предложат ръка, но с дланта нагоре, така че вашата да остане отдолу. Съответно и вие можете да го направите, но замислете се какво може да си помисли човекът отсреща за вас и действията ви. Какви ще са последиците?

Ръкостискането с две ръце е приятелски жест. Прилага се към по-близки хора, защото при него има повече физическо контакт. Можем да поставим свободната си ръка върху рамото на човека срещу нас или да захлупим неговата ръка с двете наши. Такова действие е известно още като политическо ръкостискане.

Във всеки случай е добре да внимаваме какви първи сигнали поддаваме, когато правим ново запознанство. Първото впечатление е важно, а ръкостискането е важно за първото впечатление.

 

Google+ Comments

Related Post