Характери

Какво ни казват мимическите бръчки

Posted On
Posted By Character

bruchkiЗвучи изключително тривиално, но пък е съвършено вярно – годините слагат на човешкото лице своя отпечатък. Много по-лесно е да познаеш какъв е човек по това, което виждаш изписано на лицето му, когато е над 40, отколкото, когато е по-млад. Всички ние се раждаме със съвършено гладко лице, върху което годините ден след ден оставят не просто своите следи, а своите свидетелства – за емоциите, които най-често са ни посещавали, за нещата, които са ни се случвали. За появата на тези издайнически вдлъбнатини обвиняват лицевите мускули, които са отговорни за изражението ни.

Учените са установили, че за един ден тези мускули могат да се съкращават няколко хиляди пъти, и това няма как да не се отрази на лика ни – отначало се появяват почти незабележими резкички, които по-късно стават все по-големи и все по-видими, вълненията ни буквално застиват на лицето ни. И именно по тях можем да направим някои догадки и заключения за характера на човек.

Фините линийки под формата на лъч от ъгълчетата на очите говорят за един весел и лек нрав, докато дълбоките врязвания в ъглите на устата, които сочат надолу, свидетелстват за вечно недоволство от случващото се и от живота и за песимизъм. Бръчките под устата показват продължително физическо или душевно страдание. А системните разочарования водят до дълбоките линии от носа към края на устните. Дълбоките улеи между веждите означават, че човек постоянно мисли за нещо, при това не особено оптимистично, но също така са знак и за упорство и сила на волята. Езотериците дори твърдят, че притежателите им много вероятно в миналото си са имали проблеми със закона или такива им предстоят. Разбира се, всички тези твърдения са относителни и в никакъв случай не могат да бъдат приложени към всички хора. Но със сигурност в повечето случаи човешкото лице наистина е като бял лист, върху който годините релефно изписват биографията.

 

Google+ Comments

Related Post