Характери

Хюман дизайн. Какво е това?

Posted On
Posted By Character

Чували ли сте словосъчетанието хюман дизайн? Аз го чух преди няколко месеца за първи път, но тогава не му обърнах много голямо внимание? Както се казва, влезе ми през едното ухо и излезе през другото. Наскоро обаче една близка приятелка ми заговори по тази тема, като каза “че всички хора били луднали в момента по хюман дизайн”. Изненадах се и реших лично да проверя за какво точно става въпрос. Така както ми го описваше моята приятелка много ми заприлича на астрология…

Но май не било точно същото…

human designОказва се, че астрологията използва само 12 сектора, които са зодиите, докато при хюман дизайна говорим за цели 64. Това е така, защото ХД е наука, която комбинира знание не само от астрология, но също от идзин, кабала и собствения ни генетичен импринтинг (какво и да означава това). Иначе схемата е следната: въвеждате датата, часа и място си на раждане в някой автоматиен генератор, като например този и ще видите собствената си карта. От тази гледна точка напомня за астрологията, но явно данните се тълкуват и чрез други практики. Специалистите по хюман дизайн могат да ви направят подробно тълкуване на данните по вашата карта и да ви кажат точно мястото във времето и пространството, на което сте били спрямо подредбата на звездите и слънчевата система в точния момент, когато сте се родили. Ще ви кажат също кои са енергийните и центрове, местата в тялото ви, които са постоянен енергиен резервоар, и кое не са. Мисля, че тук има нещо общо със 7-те чакри в човешкото тяло, но не мога да съм сигурна.

Иначе науката за ХД дели хората най-общо казано на 5 вида личности: манифестори, генератори, прожектори и рефлектори. Има и един подтип, който е манифестиращ генератор. Всеки от тези типове съответно носи характерни белези, характеристики и особености. За всеки има различни стимули в живота, различни професии, които са подходящи, както и роли, които да изпълнява.

Научих например, че на Запад има компании, които плащат на консултанти по хюман дизайн да изготвят карти на техните служители. След това на база тези карти служителите биват разделяни по екипи и им се възлагат подходящите за тях задачи. Дали производителността и успеваемостта на хората реално се покачва, можем само да гадае. Но щом го правят вече няколко години, вероятно се наблюдава някакъв ефект.

Аз за съжаление не мога да ви разтълкувам вашите хюман дизайн карти, но видях, че на български език има издадени книги по темета, както и има консултанти, с които можете да се свържете. Ако ви е станало интересно, разбира се, и желаете да научите повече по темата. Успех 🙂

Google+ Comments

Related Post