Uncategorized

Чек листът на средностатистическата кифла

Posted On
Posted By Character

Този така популярен жаргон е придобил негативно, дори обидно значение за представителите на една група жени, които се открояват с много поддържана визия и интереси в областта на шопинга, бижутата и луксозния живот. Като цяло всеобщото мнение за представителите на тази част от жените е, че те не блестят с особени интелектуални дадености, правят различни разкрасителни процедури по тялото си, включително и хирургически интервенции (някои дори прекаляват с тях), а на всичкото отгоре имам и много високо самочувствие за себе си.  Трудно е, когато жена, която изглежда по подобен начин да бъде взета на сериозно от околните, поради простата причина, че представителството на този тип група толкова силно е затвърдило мнението за тях, че почти невъзможно да си представим, че би имало изключение от правилото.

Но е истина, че действително има. Това, че някоя жена обица да се поддържа и харесва определен тип визия за себе си, стил на поведение и облекло, не означава, че тя няма качества, които да я правят професионалист в нейната област.

Хората са казали “Не съди за книгата по корицата й” и са напълно прави за това. Никога не знаеш, какво може да те изненада в познанията на даден човек, който значително си подценил, само заради външния му вид. Много е трудно обаче да се сдържиш да не го направиш когато виждаш всички признаци в това да бъдеш кифла, сякаш отговаряш на някакъв чек лис –

тупирана коса – чек

вечерен грим в 9 часа сутринта – чек

уголемени устни – чек

силиконов бюст – чек

къси роклички и панталонки в комбинация с високи обувки – чек

Няма да продължавам да изброявам, но със сигурност има много още отличителни белези, които накланят везните натам, че да прецениш някой и да го подцениш.

А всъщност е въпрос на характер и лично самоусещане, да станеш личност, която държи на образованието и развитието си. А това как всъщност изглеждаш – няма абсолютно никакво значение.

Google+ Comments

Related Post