Характери

Зимна почивка в Цигов чарк

Posted On
Posted By Character

Ето че и тази година изтече като пясък през пръстите ни, и стана време ако не за края на света, то поне за 2013г. И понеже с половинката ми имаме неизползван платен отпуск за 2012г., решихме да го оползотворим преди и той да е изгубил валидността си.

И така решихме да си спретнем една предколедна зимна почивка. Естествено, решихме да бъде някъде в планината, а аз си избрах след кратко проучване Цигов чарк – все пак Родопите са ми много специално и сантиментално място още от детството, а и имаме приятели наблизо във Велинград, които щяхме да посетим.

Огледах доста предложения за настаняване, но като видях снимките на вилите и хотелите в Цигов чарк, вече бях убедена, че почивката си ще прекараме точно там. Привлякоха ни още повече с това, че имаха намаление на нощувките през почивните дни.

Пристигнахме там в понеделник и се настанихме. Стаята ни беше много уютна – като хижа, но луксозна, а гледката – повече от прекрасна. Самото място е изключително отпускащо, още щом го видиш ти става хубаво – зад комплекса има иглолистна гора, а отпред – три малки езера. Един цял ден посветихме на Велинград – разходки из града и Клептузата, заведения, среща с нашите приятели, един почти цял ден на спа центъра и разходка в Цигов чарк, а в последния ден се разходихме до близките забележителности, въпреки студа – до пещерата Лепеница и крепостта Цепина. Учудващо е как, когато си в планината имаш толкова много енергия за всичко. Уж си на почивка, а си по-активен от всякога!

И все пак, когато се прибрахме не бяхме изморени, а напротив – заредени с нови сили. Прекарахме си чудесно на това райско кътче в Западните Родопи, мога само да ви го препоръчам.

Google+ Comments

Related Post