Характери

Започни деня с разходка

Posted On
Posted By Character

Убедена съм, че няма да бъда нито първия, нито последния човек, който ще ви каже, че движението е нещо полезно. Това е всеизвестна истина и всеки един от нас я знае. Аз обаче бих допълнила, че движението сутрин е най-доброто в сравнение с която и да е друга част от деня. От няколко седмици насам започвам сутрините си с кратка разходка и тази дребна промяна в ежедневните ми навици ми се отразява просто вълшебно. Ободрява ме и се чувствам бодра и свежа без да имам нужда от кафе, страдам от по-малко главоболие и имам повече енергия. Същинско чудо е какво прави една 20-минутна разходка с хората! Сега, знам какво си мислите… че вие нямате време преди работа за разходки, че сте заети, че пътувате с рейс или кола и т.н. Е, позволете ми да ви оборя, като кажа, че нито един от тези доводи не е достатъчно основателен.

Main-475448Можете да паркирате колата си малко по-надалеч и да походите пеша до работа.

Можете да слизате 1-2 спирки по-рано от рейса и да извървите останалото разстояние.

Може да ставате 20 мин. по-рано и ако работното ви място не е твърде далеч, да изминавате пеша целия маршрут.

Решения има, стига да сте готови да ги намерите. Може да също така да изпращате детето си сутрин на училище и да вървите двамата, хванати ръка за ръка. След това се качвате на колата си и отпътувате към офиса (например). Има хора пък, които трайно са се пренасочили към карането на колело вместо към шофирането на автомобил и това също е добър вариант за сутришна физзарядка. Въпросът кое вие ще изберете е личен и зависи от различни фактори.

Това, което е важно за мен и в което се опитвам да ви убедя е, че има множество малки промени, които си струва да предприемаме за наше собствено добра. Кратката разходка сутрин е едно от тях!

Google+ Comments

Related Post