Характери

Почивка в Банско

Posted On
Posted By Character

Преди няколко дни се събудих с желание за почивка в планината! Нали знаете как има дни, в които отваряте очи и не можете да спрете да мислите за определено нещо. Загнездило се е в ума ви и не излиза оттам, докато не си угодите. Е, аз се събудих с мисълта, че ми е омръзнало жаркото есенно слънце и нетипично високите за сезона температури. Искам вече сняг и зимни забавления. Знам, че все още никъде няма снежна покривка, но за сметка на това планинските курорти са отворени за посетители през цялата година. Моята любима дестинация, както и на приятеля ми е Банско, така че импулсивно и задружно решихме да се отправим натам за няколко дни. Да си починем далеч от шумния град, мръсния въздух и натовареното ежедневие. Да бъдем само ние и природата. Разбира се, и някой спа център, защото бях решила да се поглезя като принцеса.

Открай време съм почитателка на Банско. Мисля, че е чудесна планинска дестинация с отлични условия за всякакви зимни спортове. Прекрасната природа, архитектурата и всички исторически и културни забележителности са отлична предпоставка за ползотворна почивка. Хотели в Банско също има много. Ходили сме няколко пъти там и винаги сме били в различен. За тази почивка искахме по-луксозен хотел с повече развлечения и спа център. Затова потърсихме съвет от приятели и познати и повечето от тях ни препоръчаха Кемпински хотел Гранд Арена като най-добрия измежду всички хотели в Банско.

Радвам се, че се доверихме на препоръката им, защото изкарахме чудесна ваканция – всичко беше на изключително ниво. Хотелът се намира близо до ски пистата, както и до стария град. Обстановката е луксозна, но ненатрапчива. Още при пристигането ни посрещана любезен персонал и ни помогна да се настаним. Стаята ни беше просторна, с изглед към красивата и необятна Пирин планина. Останахме доволни от обслужването и чистотата на стаята.

С приятеля ми решихме, че няма да търсим други заведения в Банско, тъй като в хотела ни има голям избор от ресторанти с разнообразна кухня. Опитахме японски ястия, както и всякакви морски деликатеси виж тук.

Насладихме се на вътрешните и външните басейни, на джакузито и сауната. Успяхме да се отпуснем и да си починем.

Само веднъж обядвахме в механа Ловна среща, която се намира на около стотина метра от хотела. Нямаше как да не посетим едно от любимите ни заведения. Храната е прясна и вкусно приготвена, персоналът е много любезен и усмихнат. Традиционната българска обстановка допринася за доброто настроение.Bansko 2

Между другото нашият хотел може би е един от малкото хотели в Банско, който предлага велосипеди под наем. Възползвахме се от тази екстра и на втория ден си наехме колелета. Направихме велосипедна обиколка на градчето и поспряхме да видим забележителностите около нас. Любима ми е Веляновата къща, която е била най-модерната и красива къща през Възраждането. Посетихме също най-новия музей в Банско, а именно Радионовата къща – историко-етнографски музей. На първия му етаж има експозиция на различни археологически находки от околността, които свидетелстват за съществуването на траките по тези земи. На втория етаж са представени различни документи и снимки от създаването на града до наши дни. Близо до хотела пък се намира храм Света Троица, който е построен през 1835 г. благодарение на даренията на родолюбиви българи.

Така се насладихме на три дни пълен релакс, след които обаче трябваше да напуснем това място, изпълнено със спокойствие и блажено безгрижие. Имах нужда от тази почивка и с половинката ми определено не сгрешихме с избора на място. В Банско има какво да се види и прави и извън зимния сезон. Богатото му културно и историческо минало го прави интересен. До момента бяхме посещавали различни хотели в Банско, но този ни стана фаворит и си обещахме, че през зимната ваканция пак ще го посетим.

Преживяването ме накара да се замисля, че май си струва да обръщаме повече внимание на натрапчивите ни и импулсивни идеи. Благодарение на моята запазих красиви спомени от последните дни 🙂

Google+ Comments

Related Post