Характери

Спри с илюзиите и бъди щастлива.

Posted On
Posted By Character

Правилата и принципите са удобни оправдания за всяка объркана жена. Има моменти, в които те могат да ни изиграят лоша шега. Съществуват много книги, статии в интернет и видеа, които пропагандират определени норми за общуването с мъжете, за успешните връзки, за щастлив живот и т.н.

Като представителки на нежния пол, ние сме по-податливи на подобни внушения. Срещат се и полезни препоръки сред многото излишна информация, но това е рядкост. Преди да сме попаднали  в опасния капан на илюзиите е хубаво да се поогледаме и позамислим какъв е нашият опит и какво ни е научил той. Има ли еднакви мъже, еднакви ситуации и еднакви взаимоотношения между хората? Знаем отговора и той е – не. Всеки има своя съдба, свой път и своя истина. Наивно е да вярваме, че толкова относителни фактори могат да бъдат погледнати през една обща призма.

Да сложим край на илюзиите.

Ще си намеря мъж и ще съм щастлива.

Много жени живеят с тази заблуда. Никой не е способен да те направи щастлива. Ти си владетелка на емоциите си и няма нужда да очакваш някой друг да те сглобява, довършва, запълва и каквото и да е друго. Мъжът ще иска да е с теб, защото се нуждае от любовта ти, а не защото е готов да жертва живота си – в името на това да си щастлива. Има много невротични връзки, които се градят на базата на огромни липси и в двамата партньори. Ако искаш да се качиш на спасителната лодка, в ролята на жертва, в компанията на друга жертва – това е твоят избор. Ако искаш да имаш връзка, първо поработи усилено върху себе си.

Сега той има недостатъци, но благодарение на любовта ми ще се промени.

Поредната заблуда. Не, той няма да се промени! Хората имат изначални качества, навици и типажи на поведение, които не се изпаряват, заради жена или любов. Не живей в розови приказки, за да не се озовеш в кошмарна ситуация. Никой не е перфектен, постарай се да го опознаеш максимално добре, за да прецениш дали можеш да правиш компромиси, с различните му черти, или не. Лесно е. Няма нищо драматично!

Само меркантилните жени искат облаги от мъжа.

Ако един мъж вижда, че ти си си абсолютно самодостатъчна как ще се чувства той мъжествен, ако реши да е с теб? Дори да можеш да се справяш сама, не претендирай независимостта си пред мъжкия пол. Бъди силна в търпението си и нежна в крехкостта си.

Трябва да сме постоянно заедно.

Време е да осъзнаеш, че връзките от типа „Ние сме едно цяло“ са нездравословни, непрактични и нереални. Сливането на две личности в една, не само звучи извратено, а и е! В голяма част от случаите жени, с подобна потребност, имат проблемни отношения с майките си и проектират тази невъзможност в контакта си с мъжете.  Помисли върху това. Ако смяташ, че влизаш в тази графа, не си мисли, че си обречена на самота. Просто е време да се обърнеш към себе си и да тръгнеш в посоката на личния си катарзис. Чети повече за психологията, спортувай, отделяй време за себе си. Най-важното е помни, че любовта се нуждае от свобода, за да живее пълноценно и да диша.

Забрави за ограниченията и работи върху женската си енергия, резултатите ще дойдат съвсем скоро!

Google+ Comments

Related Post