Uncategorized

ЕОС Матрикс и услуга на световно ниво

Posted On
Posted By Character

Когато в България се чуе словосъчетанието „колекторска фирма“ всички сякаш настръхват. Асоциациите са ясни. На практика обаче дейността на този тип фирми е изключително полезна за това да се консултират нередовните платци по професионален начин, за да могат по-бързо и лесно да се справят със задължението си. Факт е, че финансовата култура в страната е на много ниско ниво, а хората нямат навика да се допитват до професионалистите в областта. До момента, в който те сами не ги потърсят.

От друга страна подобен тип компании са двигатели на икономиката, тъй като повишават ликвидността на фирмите, избрали техните услуги, а това води до редица положителни резултати. По данни на Изследването на EOS “European Payment Practices” за 2017 г. при върнати близо 9% от оборота на българския бизнес от компаниите за събиране на вземания,  56% от фирмите са ползвали тези средства за погасяване на собствени задължения. Това повишава доверието към тях и води до ползотворни партньорства. 45% от компаниите запазват или създават нови работни места, което е пряко обвързано с тези 41%, които разширяват бизнеса си. 34% от компаниите инвестират събраните средства в изследователска и развойна дейност, а 30% залагат на инвестиция във финансовия пазар.  Работата с компания за събиране на вземания освобождава ценен ресурс, който може да бъде впрегнат в изпълнението и развитието на основната дейност на фирмата, вместо да се ангажира със събирането на вземанията.

С над 15-годишен опит в събирането и управлението на вземания ЕОС Матрикс е най-голямата колекторска фирма в България, която разполага с повече от 350 висококвалифицирани служители в два кол центъра в страната. А като част от международната финансова група EOS Group*, ЕОС Матрикс прилага международно ноу-хау и предлага надеждно и качествено обслужване в над 180 държави по света, съобразено с местното законодателство, обичаи и култура. Защото причините за забавянето на плащането са строго индивидуални, а обучените специалисти прилагат гъвкави и разнообразни подходи, за да помогнат на клиента да върне задължението си.

ЕОС е член на ACA Intl. (USA), Германо-българска индустриално-търговска камара, AmCham, а стремейки се да наложи етични стандарти на работа в бранша, компанията става и съосновател на Асоциацията на колекторските агенции в България.

ЕОС разполага със самостоятелен правен отдел, който се специализира в събирането на вземания, а също така и с мрежа от адвокати и съдебни изпълнители, покриваща територията на цялата страна.

*Към днешна дата EOS Group разполага с над 55 дъщерни компании в над 25 държави в Европа и Северна Америка. Групата работи с над 7 000 висококвалифицирани професионалисти, които обслужват повече от 20 000 клиенти и прилагат над 43-годишния опит в събирането и над 30-годишния опит в изкупуването на вземания.

Google+ Comments

Related Post