Uncategorized

Рецепта за идеален пикник

Posted On
Posted By Character

Пролет, лято, есен, че дори и зима – пикник винаги ще има! След тази рима няма как да не се вдъхновя и да не ви споделя опит за създаването на идеалното похапване сред природата.

Подбрах няколко храни, които са супер подходящи за транспортиране в плетена кошница и консумиране навън. Най-хубавото е, че не цапат и са многооо вкусни.

Един добър пикник винаги може да бъде направен на поляна или на плажа и да бъде на хавлия, одеяло или на друг вид повърхност, но няма как да мине без разядка. Тук препоръчвам да си набавите хумус. Той е много питателен, лесно се подготвя, хапва се на сухарчета и няма как да остави петна по дрехите, поне не големи. Към него прибавете и сирене – българското саламурено е чудесно, както и някои топени.

Набавете си още ядки, които дават енергия и могат да се използват като добавки към салатата, основното или разядките. Яйцето също е задължителен елемент, защото може да бъде похапвано самостоятелно или да бъде основна съставка – например да е завито в кайма.

Месото за всеядните е често предпочитано. Но вместо пържоли, които изискват овкусяване, разчукване и дълго печене, изберете наденички. За вегетарианците тиквичките, патладжаните и морковите на грил са най-доброто решение. А не забравяйте и багетите, питките и хлебчетата, с които да комбинирате всичко това.

Нарочно за финал оставих салатите и десерта, защото те могат да се подготвят по един и същ начин – на клечка. Салата от чери домат и бейби моцарела на клечка е пикник прочита на капрезе. А плодовете предварително нарежете и подгответе на пръчки, след това съхранете в хладилната чанта при напитките. По този начин няма да се цапате, а само ще вадите и сладко, сладко ще похапвате. Наследете се!

Google+ Comments

Related Post