Uncategorized

Разпознавач ли си?

Posted On
Posted By Character

Случвало ли ви се е да видите някого по улицата и да ви се струва страшно познат, обаче да не знаете откъде? Има много лица и физиономии, които ни влизат в съзнанието, дори и да сме видели човека само за няколко секунди, докато сте се разминали по улицата. След време може да се сетите, а може и не. Ако отговорът е да – то вие може би сте готови за разпознавачи.

Какво всъщност представляват разпознавачите? Това са хора, които могат да видят дадено лице за няколко секунди и да го запаметят. Освен че по този начин тренират добре паметта си, те развиват и важно качество, което е полезно на… полицията. Всъщност всеки детектив към дадено управление минава през такъв текст. Но в последните години бройките на заинтересовани в сверата хора намаляват и затова има търсене.

Разпознавачите привличат вниманието и на университета „Гринуич“ в Англия, за да се достигне до по-дълбоко ниво на изучаване на мозъка. Чрез проучване на подобни хора ще може да се разбере как може да се превърнеш в разпознавач, защото до момента това се води като вродено качеств. Дали обаче чрез извършване на определени действия, ще може да се стимулира развитието му? Нека учените да кажат.

А вие може ли да кажете, че разпознавате хората и че ги помните? Ако се чудите дали имате качества на разпонзавачи, то може да направите един тест. Той е специално разработен от преподавателите в „Гринуич“. В случай, че сте се справили отлично, може да се включите в тяхната програма и да научите нещо ново за себе си. А заедно с това и да помогнете на човечество в разкриването на още една мистерия.

Оставям ви и линка с теста тук.

Google+ Comments

Related Post