Характери

Сънищата – пророчески игри на съзнанието ни

Posted On
Posted By Character

Вчера една приятелка ми се обади рано-рано сутринта да ме пита как съм. Сънувала ме в някакъв доста реалистичен като усещане кошмар и се притеснила.

Сънищата са нещо, което може най-много да повлияе на ежедневието ни. Изследвани са отдавна и все още няма научно доказателство какво означават някои от тях, независимо, че от прастари времена, жредци, вещици, че и нашите баби са ги тълкували. По това, което слушам от приятели и което следя като сънища по себе си, смятам, че има общи социални сънища, които ни се явяват предстои ли ни някакво изпитание. Било то пътуване, събитие,  операция, изпит… Понякога ни се присънват впечатленият ни от деня, а понякога и най-съкровените ни желания и най-големите ни страхове.

703.-More-Than-One-DreamОбщовалидна истина е , че наистина символични са сънищата с вода. Но какво тълкувание имат – все още е загадка. Бях чела някъде, че на средна възраст на всеки човек му се присънва някакъв особено значим (човека го усеща точно кой е) сън с река или море. По това как изглежда и какъв е сънят се предсказва как ще протекат предстоящите години в живота му. Сега като се замисля баба ми много пъти ми е разказвала за сънища с реки. Обикновено й се присънва един й същ – тя стои на брега, а дядо ми, починал от години, стои в средата на реката и лови риба от малка дървена лодка. Тя го вика, но той не се обръща.

Не зная дали този сън вещае добро, но ми се струва по-притеснително, ако й се присъни, че влиза във водата и плува към него или пък ако той се обърне и й проговори. Как мислите вие?

Google+ Comments

Related Post