Uncategorized

Музикантът храни ли къщата за последната година?

Posted On
Posted By Character

Годината на пандемия бе трудна за много бизнеси, но смея да твърдя, че едни от най-потърпевшите, бяха музикантите. Тези, които пеят по заведения и барове, създават аранжимента, които я промотират и живеят в нея. Когато обаче местата за популяризиране са затворени, те как се справят и изхранват себе си и семействата си?

Подобно питане може да се отправи и от още сфери като например ресторантьори или собственици на фитнеси. Защото именно това бяха първите затваряни обекти. Относно артистите и театрите, много шум се вдигна и покрай тях и обезщетенията, които им се видяха крайно недостатъчни. И аз ги разбирам. Когато ограничават полето ти на работа и изява, каквато и компенсация да получиш, ще е малко.

Попаднах на статия, отразяваща музикалното положение във Великобритания. Споменавам именно тази държава, защото при нея е много голям процентът от приходи в хазната именно от музика. А спирането на създаване на песни, пряко влияе върху икономиката им. Като тук не влизат и голям процент тон-, звуко- и осветителни режисьори, които също са без работа вече година и половина.

Ситуацията е относително патова, тъй като това не е само временен период, който има краен срок. Всъщност най-оптимистичните прогнози са, че чак след година евентуално клубовете могат да заработят с предишния си темп. Но не е изключено това да се случи само за летния период, както вече опита ни показва, че става.

Именно в подобни моменти все повече музиканти се отказват от тази професия и се получава „изтичане на мозъци“. И е много жалко. Защото нека го признаем – музиката държи духа и вибрациите ни високи. Без нея сме само човеци. Аз не мога да отправя призив към музикантите да не се отказват, защото знам какво е да трябва да храниш семейство. Но затова пък искам да им кажа, че съм с тях и очаквам завръщането им.

Google+ Comments

Related Post