Uncategorized

Житейските цели и самочувствието

Posted On
Posted By Character

Колкото и да не ви се вярва, ние хората още от деца си поставяме и преследваме цели. Дали е свързано с това да ни купят играчка, да спечелим на дама, или да завършим престижен университет – има движеща мисъл, която ни кара да изпълним желанието си. Но от какво точно зависи успехът ѝ и може ли да го конкретизираме с една дума?

Отговорът е да! А думата е самочувствие. То, разбира се, е свързано с високата и реална самооценка, която показва точно къде сме позиционирани ние в света. Ясната представа за адекватността на сегашния момент е ключова за реализирането на каквото и да е начинание в дните ни. Именно тук е разковничето.

Ако трябва да погледнем философски, то целите в живота са въпроси, които са предмет на нашето възприятие за себе си. В този смисъл, ако субектът има по-добра себе-концепция, той ще повярва, че е способен да постига по-добри неща в живота. А това несъмнено ще го провокира да направи всичко възможно, за да се получи по неговия начин.

Доброто самочувствие ни помага да поемаме и изпълняваме отговорностите си по-добре. По този начин разбираме, че не само е достатъчно да можем да завършим задълженията си, но също така е важно да ги изпълняваме добре. Именно прецизирането е основната цел и малките детайли помага за постигането на всичко.

Вие съгласни ли сте с тази житейска философия? Аз напълно подкрепям твърдението, че първо се нуждаем от самочувствие, което е изградено на реална самопреценка и след това вече може да покорим света. На думи е изключително лесно, но действителност отнема много време, усилия и ситуации.

Google+ Comments

Related Post