Характери

Море или планина? Кое излиза по-евтино?

Posted On
Posted By Character

Море или Балкан? Казват, че изборът е бил лесен, ако става дума за пари. Традиционно всички предпочитаме лятото да се излежаваме на плажа, а зимата да караме ски или шейни високо в планината. Не малко обаче са по-големите почитатели на разходните сред природата. Не само защото го намират за по-здравословно и спокойно, отегчени до болка от множеството пиянстващи туристи и замърсени плажове, а и защото смятат, че им излиза много по-евтино. Дали обаче е така?

528225_460862490591409_924884060_n-460x287Всички вярващи на това твърдение биха могли да бъдат прави, но само до някъде. Истината е, че както на планината, така и на морето можете да изберете много евтина и много скъпа почивка. Зависи от местността и настаняването. Така например в Слънчев бряг не се и надявайте да минете тънко, освен ако не сте много голяма компания и делите парите за всичко – хотел, алкохол, пътни. Но в малки селища като Китен и Обзор можете да се насладите на евтини квартири и значително по-ниски цени на храна и напитки. Разбира се съвсем без пари ще ви излезе бунгало или къмпинг.  Да отправим поглед към планината. За желаещите лукс и удобства има звездно настаняване в Банско и Пампорово. Но разбира се, тъй като не е сезона, пакетите за летуване са доста по-сладки от обикновено. Но нека не се лъжем, че мини бара в стаята, ресторанта и лифта са безплатни. Почти без пари излизат летните преходи с нощувки в хижи и заслони. Но преживяването не е препоръчително за чувствителни към примитивната обстановка персони.

Общо взето каквото и да решите, независимо с какви средства разполагате, винаги можете да прекарате отпуската си и на море и на планина. Митът за евтино и скъпо смятам за разбит.

Google+ Comments

Related Post