Uncategorized

Между известността и себе си

Posted On
Posted By Character

Известност, слава, възможности, красота – това е, към което не само младото днешно поколение се стреми, но и всяко преди тях. В този век обаче то е напълно възможно, тъй като светът е „глобално село“ и всеки може да стане вайръл. Но какво идва после? Историята на един от най-известните модели на десетилетието и идол на цяло едно поколение – Бела Хадид, е отличен пример.

Позволявам си да говоря толкова открито за известна личност, защото прочетох нейно интервю във Vogue. Честно да си призная, наистина се разчувствах и се замислих на какво се подлагаме ние хората в името на модата и успеха. Затова днес в блога ще поразсъждавам по темата и ще ви оставя въпросното интервю, за да изведете своите изводи.

Бела Хадид най-накрая признава, че има корекция на носа, но отрича всички останали интервенции от филъри и ботокс. Момичето потвърждава, че се е оперирало на 14-годишна възраст, защото е имала нос, типичен за палестинците, какъвто е и баща ѝ. Сега обаче съжалява, защото в медиите е доста критикувана за промяната си. Така тя се е чувствала като измамник.

И наистина е парадоксално как посланика на красотата всъщност не е естествено красива. Затова се налага и един определен стереотип за красив външен вид, който трябва да се поддържа от всички и различните просто не се вписват. Много млади момичета следват примера и изповядват тази религия.

Но това, което остава скрито, всъщност са тежестите на промяната и на красотата. Бела Хадид още споделя, че има лаймска болест, страда от няколко заболявания, не обича да я докосват и се преуморява от работа. По този начин тя няма време за себе си и се изгубва в големия свят. Моделката се нуждае и често посещава терапии за личностно и духовно развитие.

Затова питам дали е необходимо да се натоварваме с тежестите на изкуствено красивото и на стремежа за всички материални и егоистични ценности, като нямаме себе си? В този случай вие какво ще изберете?

ИНТЕРВЮ

Google+ Comments

Related Post