Характери

История, която променя

Posted On
Posted By Character

До сърцето ми достигна история от мой колега. Честно да ви призная, с него не бяхме много близки, но в един петъчен следобед сякаш душите ни се бяха отворили и говорихме с лекота по всички житейски теми. Той ми сподели за най-голямото до момента постижение в живота си и аз се вдъхнових. Споделя ви го и на вас, за да бъде като знак за промяна, която очаквате да предприемете отдавна.

Моят колега, наречен с кодово название Б., преди две години е тежал 140 кг. А ръстът му е не повече от 180 см. Представете си каква пухкавина става въпрос. Един ден решил с приятели да направят лек преход в близа планинска местност. Оказало се, че Б. едвам изминава 2 км без почивка, а след този ден на движение, бил разглобен от мускулна треска.

Следващата седмица искал сам да повтори прехода, но и резултатът бил същия. И така, Б. осъзнал, че е в капан на собственото си тяло. Въпреки че и преди е предприемал режими и диети, решил, че сега ще е различно. Така и станало! В рамките само на една година смъкнал 50 км, а през последните 12 месеца спазва кето режим с ежедневни или поне 20 пъти в месеца разходки от минимум 20 км, понякога и до 40 км.

Направо не можех да повярвам, че Б. е проявил такава воля и мотивация. Замислих се, ако на мен ми се наложи да сваля толкова много кг или да се откажа от неща като паста, пица и сладко, които толкова обичам, дали ще мога? Представям си вътрешната сила, която е проявил. Мисля, че това си е истински показател на човешката воля.

Този пример ми доказа, че ние хората можем много, стига обаче да почувстваме липса на свобода. Дали ще бъде от килограми, работа, любов или смърт, всичко е възможно. Вярвайте в себе си – и вие можете като Б.!

Google+ Comments

Related Post