Характери

Какво е асцендент?

Posted On
Posted By Character

Всеки от нас знае кои са 12-те зодии и непосредствено след раждането си става ясно към коя от тях принадлежи. Колкото повече растем и се променяме с годините, толкова повече започват да проличават характеристиките на нашата зодия. Знакът, под който сме родени, неизменно влияе на характера ни, макар и някои хора да не желаят да приемат този факт.

Зодията на всеки един от нас се определя на база датата, на която сме се появили на бял свят, и показва Слънчевия ни знак. Той макар да е водещ, не е единственият фактор, от който зависи какви качества ще развием в бъдеще. Важни са също така местоположението на всяка една от планетите в галактиката и позиционирането им на небето. Само чрез тяхната пълна карта можем да очертаем цялостната ни астрологичната ни характеристика и да получим реални пози от нея. Зодията сама за себе си не е достатъчна, за да си правим каквито и да било изводи и заключения. Непосредствено след нея от най-голяма важност е да научим кой е Асцендентът, под който сме се родили.

400px-Astrologyproject.svgАсцендентът е нещо като “втора зодия”, която показва вътрешните ви характеристики, които познават най-близките ви хора. Тава са личностни и поведенчески качества, които притежавате, но са по-съкровени и не доверяваме на всекиго. Според астролозите Асцендентът играе по-важна роля в сравнение със зодията ни, когато става дума за оформянето на личностните ни качества и дори промени във външния ни вид. Той определя начина, по който подхождаме в живота и оказва голямо влияние върху вътрешната ни мотивация.

Асцендентът се определя въз основа на астрологичния знак, който се намира на източния хоризонт в момента, когато сме се появили на бял свят. Затова е важно да знаем не само мястото си на раждане, но също и конкретния час. Тъй като денонощието има 24 часа, “източният знак” се променя средно на всеки 2 часа. Много е голяма вероятността той да се различава от зодиакалния ви знак и това е напълно нормално.

След като веднъж сме разбрали своите зодия и асцендент, можете да разширите астрологичните си познания, като узнаете къде на небето са се намирали Луната, Марс и Венера в деня и часа на вашето раждане. А ако това не ви е достатъчно, продължете проучването си с останалите 6 планети. Ще откриете доста интересни неща 😉

Google+ Comments

Related Post