Характери

Интериорни съвети според характера

Posted On
Posted By Character

Когато става дума за интериорен дизайн, цветовете играят голяма роля. Те влияят на настроението ни и на цялостното ни възприятие за стаята, в която се намираме. Психолози са доказали, че хората имат склонност да се чувстват депресирани в помещение, боядисано в цветове, които не им допадат.

Добре известно правило е, че ако искате стаята ви да изглежда по-голяма, отколкото всъщност е, трябва да я боядисате в светли тонове. Може да вкарате по-тъмните цветове като акценти, било то с тъмен диван, декоративни възглавници или аксесоари, пръснати из цялата стая.

many-colors-for-living-roomДруго интериорно решение предполага декориране на стая от тъмно към светло, като подът е най-тъмен, а таванът – най-светъл. Този интериорен стил дава оптическата илюзия за дълбочина, а и пресъздава средата навън (подът е земята, таванът – небето).

Част от цветове в дома ви може да са онези, които обичате да носите. По този начин ще сте сигурни, че няма да ви карат да се чувствате некомфортно. Това обаче се отнася най-вече за мебели. Ако обичате да носите черно или тъмно синьо например, не върви да си боядисате стените в такива цветове, затова може да акцентирате с диван в такъв цвят.

Контрастът между светъл и тъмен цвят е чудесен начин да подчертаете определени аспекти от стаята. Например ако имате красива ваза в тъмен тон и искате тя да изпъкне, поставете я до стена в светъл цвят – така тя ще се забелязва със сигурност.

Правилното балансиране на цветовете в дома ви е ключът към доброто ви настроение, когато сте в него. Светът на интериорния дизайн е необятен, но дано точно тук сте открили нещо полезно.

Google+ Comments

Related Post