Характери

Хороскопи и натална карта

Posted On
Posted By Character

Всички сме чели хороскопи. Някои от нас вярват в тях и се оставят на силата на самовнушението, че нещо хубаво ще им се случи, да ги води. Други обаче са големи скептици и прозират в хороскопите намесата на хора като мен, които, гледайки мазилката на тавана в офиса, съчиняват какво ви вещае космоса.

Има обаче нещо, наречено натална карта. Това е звездна схема, която изработва специално проектиран за целта от астролози руски софтуер. В мрежата ще откриете много сайтове, които ще ви предложат да напишете датата, мястото и часа си на раждане, за да получите такава схема. Би могла да е вярна, но по-вероятно да не е.

srb1srb1srb1srb1sra1bg-natal-jupiterКакво представлява наталната карта? Общо взето това един кръг – проекция на небето в момента на раждането ви над съответния град. Подредените допълнителни окръжности са различните домове на планетите. Програмата свързва по подразбиране на зададените данни различни елементи. Оттам астролозите разчитат информацията по получените триъгълници, квадрати или други фигури.

В Индия е широко разпространена практиката преди сватбата двойката да използва уменията на специалист астролог, който “предвещава”, но този път професионално, съвместимостта на бъдещото семейство. Набелязва конфликтните звена в брака и техните силни моменти. Така влюбените предварително ще знаят какво да очакват.

Доколко наталните им карти обаче ще осигурят спокоен и хармоничен брак е въпрос на лична преценка. За момента вярвам, че действително биха могли да са помощно средство. Може би работят, съдейки по факта, че масовата практика се е превърнала в традиция.

Google+ Comments

Related Post