Характери

Характерът на вашата Коледна елха

Posted On
Posted By Character

Знаете ли, че когато украсявате вашата Коледна елха, вие изграждате нейния характер и съответно настроението, което тя внася в дома ви? Тъй като е крайно време вече да украсите, ако все още не сте го направили, ще си опитам да ви помогна да изберете начина, по който да украсите дома си за предстоящите празници.

der-weihnachtsbaumПърво, изберете дали дръвчето да е истинско или изкуствено. Има много красиви изкуствени елхички, чиито иглички освен това не капят постоянно и съответно не ви създават допълнителни грижи. Истинската елхичка обаче внася допълнителен уют във всеки дом. Естествено, не са евтини и е хубаво да я купувате от специални места, където са отглеждани борчета именно с коледна цел. Не стимулирайте незаконното изсичане на дръвчета по родните ни земи, а ако можете, вземете си дръвче в саксия, което да опитате да пресадете след това.

Отиваме на темата за цветовете. Препоръчваме ви да не окичвате елхичката си с всякакви цветове, защото изглежда прекалено и безвкусно натрупано. Изберете два или три цвята, които да използвате, защото така дръвчето изглежда стилно и украсено с вкус. Тъй като типичните коледни цветове са зелено и червено, а елхичкитие са естествено зелени – можете да сложите червени играчки. Комбинирайте ги с бяло или сребристо, за да напомнят сняг. Получава се ефектно и определено изглежда като дръвче с характер.

По принцип на мен ми допадат всякакви цветове, комбиниран с бяло и сребристо. Може да  е бяло и лилаво, бяло и жълто, бяло и зелено (тук акцентът ще падне върху бялото, защото зелената украса ще се слее с клонките на дръвчето). Златното, синьото и т.н. също са подходящи, но никога не забравяйте кой цвят какво символизира и какви асоциации носи. Изберете този, който на вас ви допада най-много или стилово се връзва най-добре с дизайна на дома ви.

Можете да си направите и тематични украси, било то само на елхата. Може да я украсите единствено с дискотопки, да увиете шоколадови бонбони в целофан и да си направите “вкусна” елха, да я накичите с ръчно правени играчки, да е във винтидж стил, с играчки-животни и т.н. Варианти има, от вас се иска да се спрете на един и да решите дали точно този характер искате да излъчва елхата ви тази година.

Google+ Comments

Related Post