Характери

Полезни съвети за опаковане на куфар

Posted On
Posted By Character

packing-400x358Жените имат навика винаги да препълват куфара си, независимо дали отиват на кратко или дълго пътуване. Нали знаете – за всеки случай. Хубаво е да се презастраховаме като сложим повече неща от нужните, но нека не прекаляваме. Едва ли през лятото ще ви е нужен дебелия плетен зимен пуловер от баба. Сложете си някакви граници, все пак куфарът ви не е бездънна яма. Ако се наложи да скачате върху него, за да затворите ципа, трябва да ви е ясно, че сте прекалили.

Пригответе се за мисия „оползотворяване на място в куфар“. Започнете да трупате най-важните неща на леглото, но внимавайте купчината да не стане твърде голяма. Аз например си имам такъв списък и всеки път, като пътувам, го ползвам като ориентир. Що се отнася до козметика, която е в течно състояние, използвам малки пластмасови шишенца за пътуване, където преливам течностите. Същите ми влизат в употреба за шампоани и балсами; знам, че в хотелите има, но аз си харесвам моите. За кремовете пък ползвам малки пластмасови бурканчета. Много са удобни, не заемат място и могат да се ползват многократно.

Що се отнася до дрехите, избирам такива, които се съчетават добре помежду си, за да имам възможност за повече комбинации, без да взимам твърде много дрехи. Един страхотен трик, който открих в Интернет, е да навивам дрехите на руло, вместо да ги сгъвам. Слагам ги между останалите неща в куфара и така пестя много място. Също така поставям меки неща като хавлии и дрехи на дъното, отгоре и около стените на куфара за допълнително му подсигуряване особено ако вътре има чупливи неща.

Bon voyage, мили дами (и господа)!

Google+ Comments

Related Post