Характери

Четенето изгражда характера

Posted On
Posted By Character

Много са факторите, които влияят на характера ни и волно или не ни оформят като личности. Сред първите такива е семейната среда, след това идва ред на приятелските кръгове в детската градина, училище, университет, работата и колегите и т.н. Всичко ни влияе, било то осъзнато или не. Дори филмите, които сме гледали, в последствие може да рефлектират върху нас самите, а да не говорим и за любимите ни жанрове и книгите, които четем. Имам например познат, който от тийнейджърска възраст чете само фентъзита и винаги е доста отнесен, когато излезем по приятелски. Сякаш телом е тук, но съзнанието му е в друга реалност.

Woman reading magazineСписанията и вестниците, които си купуваме, също имат функцията да „говорят“ за нас и характера ни по определен начин, защото ги четем предимно на публични места. Няма да си помислите едно и също нещо за госпожа, която чете научно-популярно списание и женско списание, нали? За съжаление качествените печатни издания у нас сякаш все повече изчезват. По едно време следях няколко такива, но останах разочарована, когато едно от тях рязко си покачи цената, а от друго през 2013 г. излязоха само два броя. Нарочно не искам да споменавам кои са, защото предпочитам поименно да назова добрите примери. Допада ми екстравагантността в броевете на „L’Europeo“, широкия поглед на списание „Осем“ и, разбира се, задълбочеността и разнообразното съдържание на „Биограф“. Последното според мен е най-умният избор, когато говорим за съотношение цена-качество, за което най-вероятно трябва да благодарим на Светослав Кантарджиев, маркетингов директор на „Биограф“. Само експерт като него би осъзнал колко са важни тези „подробности“ за потребителския избор. Между другото аз винаги си купувам с радост и изчитам всеки брой на „Биограф“ от корица до корица. Искрено ви препоръчвам изданието.

И тъй като изложих тезата, че четено изгражда характера по един силно индивидуален начин, нека допълня, че е хубаво да се замисляме и какво точно четем. Когато говорим за книги, препоръчвам ги в каквато и да е форма. Когато говорим за списания обаче, ви съветвам да се ориентирате към най-качествените сред тях, каквото е „Биограф“. Те обогатяват с реална информация и ви дават обща култура по актуални теми и вечни дискусии.

Google+ Comments

Related Post