Uncategorized

Анонимен и известен онлайн – възможно ли е?

Posted On
Posted By Character

В социалните мрежи всички, които искат да станат известни, желаят да изпъкнат с красотата и вещите си. Това е разбираемо, защото е вид егоцентризъм. Но ако обърнем призмата и се запитаме дали е възможно да бъдем известност, но без да се показваме? Тоест необходимо ли ни е истинско лице?

Поразсъждавах по темата, тъй като все по-известни стават анимираните реалност. Там избираш свой аватар и може да правиш всичко, което ти позволява платформата. Възможност за подобен на теб образ предлагат и в социалната мрежа Facebook, което е показателно, че е тренд. Но също така може да се свържете и със специалист, който да ви изработи аватар и да го използвате за водене не влогове или каквото пожелаете.

Всъщност в YouTube има доста такива примери. Тяхната цел е да споделят опит, но също така и да не останат разпознати от аудиторията. Причините за това тяхно решение може да са много – от ниско самочувствие, до притеснение от хората, които ще гледат или пък визуален дефект. Но също така според мен може да се дължи и на защита на лични данни и предпазване от хакване на профили и акаунти.

Питането ми към вас след тази информация, е дали вие бихте се скрили зад аватар? Егото ви може ли да понесе да остане анонимни в иначе все по-глобализирания и персонализиран свят? Честно да си си призная, не знам дали и аз самата ще мога да разписвам блога си под чуждо име.

Google+ Comments

Related Post