Uncategorized

Екскурзия или почивка?

Posted On
Posted By Character

Когато сме в разгара на летните месеци, мисълта за ваканция си е съвсем естествена. Тази година определено пътуванията са по-свободни и посещението на различи дестинации е все по-лесно осъществима мечта. Но разглеждайки огромните възможности от красиви места, какво избирате – почивка или екскурзия? Определено има разлика.

Когато изберете например посещение на Париж за 4 дни, къде ще отидете? От агенцията веднага ще ви предложат Айфеловата кула, двореца Версай, Лувъра и още куп забележителности. Да, те са едни то емблемите на града, но ако се впуснете в начинанието за тези дни да препускате през забележителностите, накрая ще се върнете по-изморени, отколкото сте отишли.

Вярвам, че новите дестинации, места и хора ни зареждат и разтоварват от стреса, най-малкото защото разнообразяват ежедневието. Обаче също така не харесвам бързането през определени места, само и само, за да ги видиш и да кажеш, че си бил там. Есенцията на пътуването трябва да са приятните спомени и усещания.

Един от най-лесните начини да си създадете такива, е като се потопите в атмосферата на мястото, на което сте. Това означава да излезете от туристическата част и да си подарите срещи и разговори с местните. Те ще ви дадат много по-голяма добавена стойност и дори могат да създадат приятелства, които да са до живот.

Но ако излезем от това мое реалистично представяне, все пак най-доброто, с което може да си тръгнете, е усещането за дестинацията. Затова моят съвет е да не препускате през всички туристически дестинации, или поне е го правете с организирани групи – пътувайте сами, изгубете се и преоткрийте мястото. Това е почивката!

Google+ Comments

Related Post