Характери

Защо е озлобен Павел Чернев?

Posted On
Posted By Character

pavel-chernevДава поводи за размисли Вип Брадър, макар да не го смятам за особено интелигентен формат. Още повече за тематиката на блога ми. Един от най-често коментираните съквартиранти през този сезон очевидно ще бъде бившият атакист и дясна ръка на Сидеров Павел Чернев – ако не го изгонят при следващите елиминации. Ваня Червенкова, която очевидно ще играе ролята на психолога в този сезон, обяснява изключително агресивните словесни прояви на бившия депутат (от които последно пострадаха Мира Радева и дъщеря й Ани) по женски толерантно, изключително разбиращо. Бил сирак (последното ми се струва изключително неуместно за човек, който е преминал 40-те), че бил много самотен, сестра му била емигрантка в Америка, нямал си никого и т. н.

Да, вероятно, ако се опитаме по човешки да обясним агресията, злобата и вербалното талибанство, ще намерим много оправдателни обстоятелства в миналото и в настоящето на всеки. Редно ли е обаче? И най-важното – дали изводите, които правим от това, са достатъчно достоверни.

Могат ли самотата и неуспеха да озлобят, да направи човека злъчен, груб и безотговорен в изказванията си към другите, още повече към представителките на нежния пол. Според мене могат да провокират нещо подобно, но истината е, че само го активират. Иначе то си дреме изначално някъде в човека и просто чака сигнал, за да се задейства. И това, което изкарва на повърхността, е направо отвратително. И тук няма никакво значение, дали това, което казва за социоложката е вярно, или не. Аз също вярвам, че има голяма доза дума в истините му. Става въпрос за формата и за словесните граници, които не бива да прекрачваме. Никога.

 

Google+ Comments

Related Post