Характери

Винаги мислете за последиците от своите решения

Posted On
Posted By Character

Здравейте, приятели! Зимата почти дойде, започна да се притъмнява рано, настроението никак не е работно, на човек постоянно му се иска да поспи. С две думи – една мързелива зимна картинка, която никак не подхожда на доста сериозната тема, върху която ще поразсъждаваме днес.

misleteНакратко: Каквото и решение да взимаме, дори и най-незначителното на пръв поглед, каквито и стъпки да правим, винаги трябва да мислим за възможните последствия – не само за нас, но и за хората около нас. В живота си хората често решават нещо, за което после съжаляват, но връщане назад няма. Просто животът е така устроен, че времето за необходимия и осъзнат избор никога не е чак толкова много. И заради постоянното житейско припиране и бързане често попадаме в такива дупки, от които измъкването е трудно.

Съдбата всеки ден ни предлага хиляди ситуации, в които ние постъпваме така, както смятаме за правилно към дадения момент, но рядко в пълнота осъзнаваме това, което може да произтече от думите и от делата ни. Особено в случаите, когато се намираме под влияние на отрицателни емоции. Със сигурност всеки от нас без особени усилия ще си припомни поне няколко случая, в които под напора на гнева е казал или направил неща, за които после е съжалявал.

И въпреки че ни се струва, че когато обидим и нараним някого неосъзнато, не нарочно, не сме виновни – истината е, че едни хубави отношения мога да бъдат загубени завинаги, и вината за това носим само ние и никой друг. Затова трябва да се научим да контролираме емоциите си – да се научим да не вземаме бързи и необмислени решения, да не казваме тежки и обидни думи, трябва да се опитваме да отиграем ситуацията така, че да намалим максимално рисковете от възможни негативни последици и неприятните изненади в бъдеще.

 

Google+ Comments

Related Post