Uncategorized

Сребърна бижутерия – съвети и Viano

Posted On
Posted By Character

Не само диамантите, но и всички бижута са най-добрите приятели на жените. Защо ли – защото са аксесоарите, които придават колорит, индивидуалност, блясък и разбира се, настроение. За да ви помогна при избора за подарък или при следващата покупка за вас самите, ще ви дам няколко съвета и ще ви разкажа за моето ново откритие за сребърни бижута – Viano.

Защо среброто е привличало хората от древни времена и тези денс? Причината е в белия и блестящ цвят, който излъчва. Наричал се „бялото злато“, не защото е по-ценно, а тъй като трудно се е добивало. В момента едни от големите залежи са в Мексико, Китай, Австралия и дори съседна Сърбия. И до днес се използва основно за производство на красиви бижута като обеци, колиета, гривни, талисмани, диадеми и каквото още може да се сетите.

Причината бижутата от сребро да навлязат толкова на пазарите е в лесния им начин на обработка. Среброто като благороден метал е гъвкав и позволява лесно да се моделира. В чистата си форма то е изключително меко и за да запази формата си, е необходимо да се премеси с други метали. Това обаче най-често е мед. Именно заради съчетанието му с него, се получава специалното обозначение 925. Сигурна съм, че сте го срещали. А знаете ли какво точно показва?

По международно признатите стандарти среброто, за да бъде супер устойчиво в бижутерията, се включва в пропорция. Тя съдържа 92,5% от благородния метал и 7,5% мед или друга смес. Обикновено това е и знакът за качество – 925 или S925. Ако той е с обозначение 980 например на талисман, означава, че среброто е по-малко и бижуто ще е по-твърдо, но и няма да притежава качествата му като блясък.

Затова, когато поръчвате онлайн бижута от сребро или пък правите избор в някои магазин, винаги следете за обозначението. То обикновено е върху по-незабележимите части като например на закопчалката на гривна или синджир, вътрешността на талисман или обица. По принцип всеки вносител или производител трябва да осигурява и сертификат, който гарантира за качествата на бижуто. Точно това ми харесва и в онлайн магазина Viano – за всеки артикул се получава сертификат.

Като доверено и изпитано от мен място, препоръчвам Viano. Там аз откривам сребърни обеци, гривни, колиета, висулки и любимите ми – сребърни талисмани. Всъщност все по-актуалните украшения за гривни и колиета са в над 150 разновидности, като често се появяват и нови предложения. Общо взето може да послужат за подарък за всеки повод и всеки пол.

От Viano получих и ценен съвет – че най-добрият начин да подариш вечност и да изразиш любов е чрез бижу от сребро. А за да се постигне и вие този резултат, вече разбрахте какво и къде трябва да следите. Останалото е личен избор и въпрос на вкус.

Google+ Comments

Related Post