Характери

Силен, по-силен, най-силен

Posted On
Posted By Character

Българите винаги сме обичали да се доказваме пред останалите хор – колко пари имаме, какви коли караме, колко са ни хубави мъжете или жените, как разбираме от всичко.  И този странен манталитет, аз бих го нарекла по-скоро комплекс, се пренася и на пътищата.

Чувала съм много разкази за агресия на пътищата. Всички сме чували. Как отсъства всякаква толерантност на пътя, а хората дори стигат до жестока саморазправа, побой и прочие.

Скоро ми разказаха история, която се е разиграла в София. На едно от кръстовищата, моите познати както са си седели в колата на червено, шофьорът на задния автомобил слязъл с една бухалка, счупил им е предното стъкло и страничното, докато те са били вътре и си е тръгнал.

Моите познати дори не са разбрали с какво тяхно действие са предизвикали такава агресия у този човек, но със сигурност много са се уплашили и двамата.

Защо се стига до тук?

Ами честно да си призная не мога да си дам ясен и адекватен отговор на този въпрос. Никога не съм разбирала агресията. Реално едва ли има шофьор който да кара абсолютно стриктно по правилата и никога да не е правил нито едно нарушение. Винаги има ситуации и моменти, в които ни се налага да направим някакво глупаво движение, но дали това трябва да провокира агресия по такъв начин. Ако те дразни някой на пътя – напсувай го, и всичко да се приключва до там 🙂

Google+ Comments

Related Post