Uncategorized

Сексуална зрялост

Posted On
Posted By Character

Преди няколко дни попаднах на вълнуваща статия, свързана със сексуалната зрялост и взаимоотношенията между мъжа и жената. Може да ви се струва малко дръзко, но прочетеното ме впечатли, а и в блога нямам подобна тема. Точно затова се надявам, че ще ви бъде интересно, изваждащо ви от зоната на комфорт и в същото време полезно.

Най-важно е да разберем, че сексуалната зрялост не зависи от периода на развитие на органите. Определено този етап изпреварва емоционалното съзряване. За някои може това да звучи смешно, но всъщност знаете ли, че имаме сексуална енергия, която се равнява на творческата? А знаете ли как това повлиява на целия ни живот занапред?

Чрез извършването на полов акт между мъж и жена се създава живот. Точно затова на сексуалната енергия се казва още творческа – тя създава най-висшето и съвършено нещо в света, наречено човек. Но заедно с това, тя спомага и за получаването на по-добри идеи и за по-добра концентрация за случващото се около теб и избора на правилна реакция за действие.

В статията, изхождайки от тези факти, твърдяха, че жените съзряват на 21 години, а мъжете на 23. До този момент те са опознали себе си и знаят повече за емоциите и душевните си състояния. Тогава вече се отварят към света, разбират го, осъзнават го или поне започват тези процеси. И затова тогава е подходящият момент да се води полов живот.

А и трябва да се каже още нещо много важно. Сексуалната енергия не е неограничена, а с определен капацитета. Затова колкото повече я използваме от по-ранни години, толкова по-голям е шансът в средна възраст тя да отслабне значително. А тога не просто творческата ни енергия за създаване на живот ще намалее, но и тази за пълноценност.

Google+ Comments

Related Post