Характери

Къде ще летувам?

Posted On
Posted By Character

Ето го и август. Отпуската дойде и е време да се стегна за път. Планина и ли море? Вечният въпрос!

obzor15Моят отговор е: и двете. И защо не? Това не означава, че ще изкарам няколко седмици на Балкана и после ще пътувам пак към морето, а че ще намеря идеално съчетание между двете. Смятам, че места като Обзор, Свети Влас и Бяла са перфектни да се практикува този двоен туризъм. От една страна имаш все още високия ръкав на Стара планина, който плавно се свлича в, от другата страна, Черно море.

Вариантите за неща, които можеш да правиш през деня са много повече. Отделяш ден за разходка сред горите и си правиш пикник на някоя поляна. Едновременно с това се радваш на разнообразен пейзаж и страхотен нетипично балкански климат. Следващият ден си ниско на плажа, излежаваш се на топлия пясък и се топиш в соленото море. Такива градчета имат и с какви дейности да ви зарадват – улиците със сувенири, дрехи и предлагащи временни и постоянни татуси, плитки, ретро снимки и други забавления са налице, както и капанчета, барове и ресторанти и дървени кръчми на брега на морето или по-навътре в селището. Най-големият плюс е, че там е сравнително евтино, тъй като целогодишно живеят хора и магазините предлагат стоките си на доста поносими цени. А да не говорим, че плажовете са къде-къде по-чисти от тези на Варна, Бургас или Слънчев бряг.

Разбира се, ако представата ви за отпуска е свързана с лудории и нощни купони, тези места съвсем не са за вас. Е,  може би Свети Влас, но определено останалите две са за тихи натури, които ценят спокойствието, интензивната почивка без много виканици и калабалък или са по-семейно настроени. Изборът е изцяло ваш.

Google+ Comments

Related Post