Характери

Поведението на мъжете често зависи от привлекателноста на жените

Posted On
Posted By Character

rukaСтрува ли ви сте, че окръжаващите ви представители на силния пол са невежливи с вас? А оплаквате ли се често в социалните мрежи, че истинските мъже и кавалери вече са на изчезване? Може би е ужасно това, което ще чуете, и със сигурност ще ви разстрои, но според едно от водещите английски списания за психология – British Journal of Psychology – причината не е в тяхното възпитание или характер, а във вас. Медиата публикувала резултатите от изследване, което дало категорично потвърждение на тезата, че колкото по-харизматична е една жена, толкова по-благородно и джентълменски се държат мъжете в нейно присъствие.

Учените провели експеримент, в хода на който господата и дамите, участници в него, трябвало да играят в онлайн игра на благородство. Всеки от тях получил по три долара в началото на експеримента. По-нататък на участниците се предлагало или да запазят парите за себе си, или да ги дадат на някого, а ако се договорят помежду си, парите се удвоявали и се разпределяли между шестима от тях на случаен принцип. Мъжете били много по-склонни да жертват своите интереси, когато до тях била представителка на отсрещния пол, в същото време вноските на дамите не зависели от това дали до тях има кавалери и какви са те.

В друг експеримент мъжете активно участвали в благотворителни акции, когато се намирали в женско обкръжение.

Най-интересното обаче е, че те реагирали и на степента на привлекателност на дамите – колкото по-приятна била тази, която е в полезрението им, толкова по-активно те демонстрирали своето благородство. Учените даже предположили, че в известна степен се съревновават един с друг, за да възпроизведат впечатление у жените.

Какво излиза – че като цяло дамите влияят положително на господата, неволно подбуждайки ги да се държат като рицари, а привлекателните – особено! 🙂

Google+ Comments

Related Post