Характери

Политологът Светльо Кантарджиев за следизборната ситуация в България

Posted On
Posted By Character

sds„Последните парламентарни избори у нас, проведени на 12 май, показаха, че българинът е объркан. Още преди  да станат ясни окончателните и официални резултати, заваля порой от оставки, кои искрени, кои не, но всичките материализиращи и манифестиращи една идея: България е поставена пред важен избор, народът заслужава по-добро бъдеще и това е нелека задача пред новото правителство“.

Това изказване на политолога Светльо Кантарджиев срещнах някъде из онлайн изданията. Реших да го споделя с вас, защото съм напълно съгласна, че новите управляващи ще бъдат изправени пред тежки изпитания. И вместо да хулим групово, всеки от нас би могъл да се замисли как да бъде част от идеята за всеобщото благо и просперитет.

Иначе последното от политическата сцена е изявлението на Мартин Димитров, бившия лидер на СДС, че в близките месеци ще сформира нова партия, в която участие могат да вземат СДС, ДСБ, движение „България на гражданите“, както и независими представители на гражданското общество.

Според Димитров политическата сцена вече е тясна за досегашния председател на СДС – Емил Кабаиванов, както и за Борис Марков, а решението на Иван Костов да подаде оставка е правилно, защото така се дава път на едно друго поколение политици, по-млади и много „качествени хора“.

Чуха се коментари, че в България 97% от гражданите изповядвали социалистическата идеология, дори някои от тях да не го осъзнавали , а за останалите 3% политиката е  последният дерт.

Така или иначе 42-то Народно събрание вече е факт. Как и накъде ще поеме България зависи както от политиците, така и от нас, обикновените граждани, кои с укриване на данъци, плащане на подкупи на пътя и др.  дърпаме страната назад.

Google+ Comments

Related Post

2 thoughts on “Политологът Светльо Кантарджиев за следизборната ситуация в България
  1. Станимир

    Най-накрая нещо смислено да прочета! На кривата ракета – космосът й пречи! Хора, всичко зависи от нас! На Запад има една приказка: “Дай на гладния въдица, той сам ще се нахрани.” С други думи, когато човек е способен, останалото са оправдания.

  2. Анито

    Много правилно го е казал този Светльо Кантарджиев! Трудни, но и невъзможни времена предстоят, а българинът е доказал, че може да се справи с всякакви перипетии и несгоди!

leave a Comment