Характери

Какво правят съвременните колекторски фирми?

Posted On
Posted By Character

debtКакво си мислите като чуете компания по управление на дълговете? О, да, нещо като събирачи на неизплатени кредити, но казано завоалирано. След това си представяте някакви мъжаги да звънят на вратата ви и да търсят информация за съседа ви. А на вас не ви остава нищо друго освен да им съобщите, че е заминал преди повече от 6 месеца и че сте чули, че не поддържа дори връзка със семейството си. Става ви ясно защо действително човекът така бързо се е изнесъл.

На такива като него аз казвам лоши клиенти и не ги пожелавам на нито една фирма, тъй като зная как могат ненадеждните лица да предизвикат проблем във връзването на бюджета за последното тримесечие/например/.

В такива случаи добре, че има фирми като АСБ Селект, ЕКС Дебт, ЕОС МАТРИКС и други. Особено популярна в Европа е голямата германска финансова ЕОС Груп. Немското качество категорично проличава и в тази дейност, която е профилирана в не само в събиране на дългове, а в доста по-всеобхватна консултантска дейност, чиято мисия е да намери цялостно благоприятно решение на кризата, предизвикана от именно такива нелоялни платци.

Как действат такива агенции? ЕОС Матрикс, част от веригата ЕОС за България, например, залага на ализирането и изготвяне на план за най-доброто решение за проблема. Ръководители й Тихомир Вълчев и Райна Миткова-Тодорова, познати на всички ни от множеството появи по телевизията и радиото по повод финансови въпроси, отдавна са осъзнали предимствата на подобен подход на работа. А той включва установяване на контакт с длъжниците, изясняване на последиците от неплащане и намиране на най-доброто решение спрямо конкретния случай. най-интересното е, че такива сделки са търсени, защото финансовата изгода е за двете страни. Фирмите, които избират колекторски агенции знаят, че добрият клиент и е доволният клиент и на това залагат. Защото множество доволни клиенти ще удвоят не само престижа на една компания, но и доверието й сред партньорите й.

Google+ Comments

Related Post