Характери

Дързост и красота по български

Posted On
Posted By Character

logo_1987Знаете ли какво си мисля днес? Сетих се за сериала „Дързост и красота?. Дават го от толкова отдавана, че и аз не знам до кой епизод са стигнали. Епична сага, голямо нещо. Харесваше ми целия блясък, който ни привлича в света на модата, но също така ми харесаваше в сериала, че показваха какво е истинското лице на хората в този бранш.

Който си мисли, че да си в модния бизнес е лесно, много греши. Всъщност е много по-страшно отколкото можете да си представите. Колкото и прекрасна да е страната на творчество и красота, толкова трудно се градят и пазят и двете – и таланта, и визията. Конкуренцията е голяма и това да си пръв и да наложиш тенденция и въпрос не само на професионализъм, но и на бързина и експертност. А стигне ли се до ревю – особено  големите марки, които вече имат изграден имидж – търсят  най-добрите модели да представят колекциите им. За тях едно представяне не е просто разходка по подиума. Това е апогеят на всикчо, за което са се струдили. Грим, прическа, хореография, избират се най-харизматичните мъже и жени, за да вдъхнат живот и душа на дрехата.

От сигурни източници зная, че в днешно време в България доста трудно се намират добри модели. Преди като че ли е било доста по-лесно като се има предвид, че работеха наложили се бранша фирми като „Джей Моделс?, които са залагали на качество и обучавали чудесно кадрите си, защото за професионализма на модела се съди по неговата походка, естествена грация и излъчване. Така станаха популярни и до днес някои имена от родния бизнес и продължават да работят в тази насока, но повечето от които, уви – само като хоби.

У дома има повече дързост, отколкото красота. С голямата криза отпреди 10 години стана твърде трудно моделството да се наложи като доходна професия. Днес това е само занимание за повече студентки и млади жени, които така или иначе имат някаква основна професия. А тъжното е, че красиви момичета, които наистина мога да станат много популярни на големия моден подиум в Милоно или в Лондон, днес припечелват 50-тина лева като промоутърки в някой хипермаркет.

Google+ Comments

Related Post