Uncategorized

Усещане за идването на пролетта

Posted On
Posted By Character

Всяка година oчаквам с нетърпение да дойде пролетта. Това е любимият ми сезон. Обожавам ароматите на разцъфващи дървета, току-що изникнали пролетни цветя и тревички в свежата почва. Наистина всичко се преражда и започва да придобива цвят.

Но за мен идването на пролетта не е на 20 март, както е прието в света. Имам едно специфично усещане и когато го почувствам, знам, че е пролет. А с това никога не греша, шестото ми чувство не ме е подвеждало досега. Може навън да надхвърля 20 градуса, но докато не ми замирише на пролет, няма да почувствам, че е така. И обратното – усетя ли дъха на пролетта дори в прогнозата за времето да го дават да вали сняг, дъжд, да има ниски температури, знам, че ще е за кратко. Защото за мен пролетта не е просто сезон, който идва на конкретна дата и си заминава на друга, а трепетно усещане за нещо ново и вълнуващо, което ще се случи.

Всяка година преоткривам себе си през този период и имам истории, които ще запазя завинаги в спомените си. Само при мен ли е така или и вие имате свои белези, по които да познаете, че пролетта е тук?

Google+ Comments

Related Post