Характери

Ходенето като шофиране

Posted On
Posted By Character

Преди няколко дни бях озарена от “прозрение” – има прилики между начина ви на шофиране и ходенето ви пеша… както и между инцидентите, които можете да предизвикате, ако сте разсеяни.

smsКакво точно се случи ли? Ами, вървях си аз след работа и трябваше да напиша един SMS по пътя. Вървях и съответно въобще не гледах къде стъпвам, защото погледът ми беше вперен в екрана на телефона. Докато търсех къде е буквата “щ”, изведнъж усетих, че се сблъсквам в нещо/някого. Изпуснах си телефона, вдигнах глава изненадано и ми стана страшно неудобно от жената срещу мен… за малко и двете да паднем и да се ударим може би сериозно. Почувствах се много неловко, защото знаех, че аз бях виновната в случая.

Предизвиках истински пешеходен инцидент и то заради най-обикновено разсейване. Добре че нямаше последици за когото и да е наоколо…

Представете си обаче какво можеше да се стане, ако нещо подобно се случи, докато шофирате? Може да възникнат къде-къде повече проблеми и дано не се случва на никого. Имам един приятел обаче, който редовно си пише нещо на телефона, докато чака на светофарите в колата и понякога, докато кара… Разказах му за моя “инцидент” и се надявам поне малко да съм го накарала да се замисли и да промени поведението си.

Очите на четири, хора. И докато вървите пеша и докато сте зад волана в колата си.

 

Google+ Comments

Related Post