Характери

Мъжките страхове

Posted On
Posted By Character

strahoveАко се поразтърсите в интернет, със сигурност ще намерите десетки статии, посветени на въпроса, от какво най-много се боят представителите на силния пол. Отговорите обаче в повечето случаи са доста абстрактни и не стигат до същността на темата. Затова всеки опит за нов прочит на проблема не е излишен. Та към въпроса. Кратко, ясно и конкретно: трите неща, които най-силно тревожат мъжете.

Най-големият мъжки кошмар е страхът от провал. Независимо дали става въпрос за провалена сделка, загуба на карти, изгубен тенис мач или ловна несполука – ситуацията придобива драматични очертания. За представителите на силния пол е от изключителна важност да се чувстват най-силните, най-успешните, най-добрите и непрекъснато да се доказват. Това силно желание за лидерство в повечето случаи се корени в обществените очаквания и насажданото от най-ранна възраст самосъзнание.

Да бъдат отхвърлени, е вторият голям мъжки страх. Именно това е първото нещо, което ги спира, когато се замислят за възможни интимни отношения. И затова им е толкова трудно да направят първата стъпка и да открият чувствата си. И преди да предприемат каквито и да е действия, изпитват необходимост от ясни знаци, че няма да бъдат пренебрегнати, да се почувстват уверени – леко кимване, мека усмивка, деликатна подкана.

Преодоляването на втората опасност води след себе си третата, която притеснява мъжете изключително силно, в повечето случаи съвсем основателно – да не изгубят независимостта си. Опасността от навлизане в личното им пространство, от обсебване е много обезпокоителна. От това някой да дудне за Шампионската лига, за вечерите с приятели, да се опитва да променя с години градени навици и предпочитания. Само при намек за такива намерения представителите на силния  реагират светкавично, без предупреждение и обяснение – бягат.

Така че ако трябва да обобщим – страховете на мъжете се превръщат проблеми на жените. Често влизащи в графата “мисията невъзможна”.

 

Google+ Comments

Related Post