Характери

Диагноза: шопинг маниак :)

Posted On
Posted By Character

shoppingСпоред социологическо изследване, направено по поръчка на маркетингови специалисти и агенции, почти 90 % от потребителите не могат да удържат на изкушението да купят някакво лакомство или напълно непотребна лъскава дреболия от супермаркетите. При това самите анкетирани споделят, че са посетили магазина със съвсем конкретна цел, без каквито и намерения да купуват нещо друго. В крайна сметка обаче богато заредените сергии ги отклоняват от първоначалните им намерения.

Малцина са тези, които могат да се въздържат от покупка на не особено нужни неща при това изобилие от продукти. Затова днес ще поговорим за това, как да спасим парите си от ежедневните масови атаки на пазара. Как да не се превърнем в маниакален купувач? Как да купуваме онова, което наистина ни е необходимо и важно?

Преди да пристъпим обаче към съветите за предотвратяването на синдрома на купувача, нека да обърнем внимание на онези търговски трикове, които ни карат несъзнателно да посегнем към портфейлите си.

На първо място – това е пълната свобода, която имате в супермаркетите да посегнете, да разгледате, да вземете стоката – без посредничество и въпроси. Доста лесно тя попада в ръцете ви и ако ви хареса, връщането й отново на рафта е доста трудно постижимо.

Вторият трик – обикновено стоките, които са ни най-ненужни, са разположени в пространството пред самата каса, там, където се спираме, за да чакаме на опашка, и искаме – не искаме погледът ни попада продължително върху изкушаващи и лъскави неща.

И третата хитринка – в тези огромни търговски обекти ви предлагат всичко: от пакетче с чипс до кофа с конци за чистене. Със сигурност няма да посегнете към много от нещата, ако не делят една пазарна площ. 🙂

И така – как да избегнем тези търговски засади и да спасим  бюджета си. Съветът е съвсем кратък, но пък с доказано действие: планиране, точен списък с нещата, които са ни необходими, и пълен самоконтрол. И най-важното: задължително без деца! 🙂

 

Google+ Comments

Related Post