Характери

Читателите на книги ще разберат най-добре

Posted On
Posted By Character

aep4DYO_700bКои са най-щурите неща, които сте използвали в ролята на книгоразделител?

В момента повечето нови книги на пазара се продават със собствен разделител в тях, но дори когато имат такъв – той лесно се губи. Нали? И когато не разполагате с друг вариант, посягате към онези неща, които са ви под ръка и могат да ви свършат работа веднага.

За да си отбележа докъде съм стигнала в книгата, която чета, аз съм използвала какво ли не. Най-често посягам към джобни календарчета или визитни картички, защото са малки, но са направени от по-твърда хартия. Използвала съм също билети от автобуси, влакове и дори от кино или театър. Отбелязвала съм си страница и като леко прегъна едното й ъгълче…

Случвало се е обаче да пригодя в ролята на разделител за книги някоя салфетка, откъснато листче хартия, линийка… ако е за малко, дори съм оставяла телефона си на съответната страница.

Истината е, че и много други неща могат да влязат в такава употреба –  касови бележки, лепящо листче, картичка, плик за писма, етикет от някоя дреха, ъгълче от опаковка на ядки или солети…

Само истинските и запалени читатели ще разберат проблема с книгоразделителите и че когато нямаш такъв – пригаждаш друг предмет към съответната роля. Вие какви импровизирани кноигоразделителли сте ползвали до сега?

Google+ Comments

Related Post