Характери

5 начина да намерим нови приятели

Posted On
Posted By Character

Случвало ли ви се е да се озовете в напълно непозната среда, където нищо не ви е познато? Нямате приятели, нито познати. Не знаете къде са най-близките магазини, къде има хубав ресторанта или кино… просто сте хвърлени в дивото. Какво да правим в подобна ситуация? Как да се приспособим по-лесно и да се сприятелим? Да завържеш ново приятелство никога не е лесно, но мога да ви дам няколко съвета в тази насока…

friendship1) Опознайте колегите си – предполагам, че на това ново място ще ви се наложи да започнете работа, за да си изкарвате някакви пари. Опознайте колегите си, общувайте с тях и се сприятелете. Щом работите заедно, очевидно имате поне една обща тема за разговор.

2) Запишете се да учите – така не само че ще обогатите общата и професионалната си култура, но ще се запознаете с много хора, които явно имат сходни на вашите интереси. Не е нужно да започнете ново висше образование, специализиран курс също върши добра работа.

3) Тренирайте – дали ще е аеробика, пилатес, танци или друг вид спортно занимание няма значение. Във фитнеса или в залата за групови занимания можете да срещнете достатъчно нови хора и в последствие да се сприятелите с някого от тях.

4) Говорете с приятели на приятели – когато се събирате на партите, рождени дни или по друг повод лесно ще забележите някой, когото не познавате. Какви ви спира да направите първата крачка и да заговорите този човек. Току виж се окаже, че имате повече общи неща, отколкото сте предполагали.

5) Съседите – с колко от тях сте разменяли по някоя и друга дума освен редовните “Здравей” и “Довиждане”. В крайна сметка живеете толкова близо един до друг, че е срамота да се дистанцирате от възможността да завържете ново приятелство с някого от тях. Нали?

Google+ Comments

Related Post