Uncategorized

Силата на кармата

Posted On
Posted By Character

Карма – това, което вършиш, ще се върне към теб. Знам за съществуването ѝ, но не предполагах, че действа толкова бързо.

Преди няколко седмици намерих портфейл в близкия да нас магазин. Не се замислих за секунда, отворих го, за да намеря името на собственика му. Предвидливо бе оставен и телефонен номер. Позвъних и до няколко часа портфейлът бе върнат.

Само 5 дни след тази случка в автобуса откраднаха всичките ми документи, пари и карти. За липсата им разбрах след като слязох на спирката и поисках да си купя списание. Изпаднах в шок. Започнах да звъня в центъра за градска мобилност, спирах автобуси, чиито шофьори могат да установят връзка с водача на превозното средство, в което бях. Но уви, без резултат.

Изведнъж се сетих, че бащата на моя колежка е полицай и че може да ме посъветва най-добре какво да направя. Позвъних ѝ, тя веднага се запъти към мен, а през това време установила връзка с баща си. Чаках я на спирката и когато слезе от автобуса, заедно с нея беше и едно момче. То веднага дойде до мен и ме попита как се казвам. В този момент бях готова да му ударя шамар, но нещо в мен ме накара да се поспра и да се замисля. Момчето извади портфейла ми от джоба си и ме попита дали е мой. Не можех да повярвам. Но как?

Опитали се да ме ограбят докато слизам от автобуса, но при бутането на хората, крадецът изпуснал портфейла и го намерил „моят спасител“. Тъй като забелязал, че вътре има пари, не го дал на шофьора, а започнал да го разглежда, за да намери начин да се свърже с мен. Открил картата ми за работа и се отправил натам. Но в автобуса до него сяда приятелката ми, която по същото време разговаря с баща си и му разказва цялата ми история. Момчето се заслушало и разбрало, че може би става въпрос точно за собственика на неговото откритие. Така ме и намерил. Късмет или карма?!

Вече се убедих – каквото направиш, ще ти се върне и то по начин, по който дори не си предполагал.

Google+ Comments

Related Post