Характери

Това или онова?

Posted On
Posted By Character

Забелязала съм, че характерът на човек играе много голяма роля при изборът или вземането на решения. Естествено не винаги изборът е добър, но повечето хора са убедени, че е така. Замисляли ли сте се обаче, че когато хората решават да си купят една или друга вещ, то много често избират предмет, подобен на този, който са имали или имат. Вероятно са свикнали с него, а хората сме същества, които се привързваме към вещи. Понякога дори повече от колкото е необходимо.

Забелязала съм и, че изборът честичко се определя от настроението на даден индивид. Аз съм живото доказателство за това – понякога купувам неща, които в последствие никога не използвам, защото вече не ми харесват. Обикновено това явление е по-срещано при нас жените. Може би, защото сме по-сложни натури. Както казва и баща ми “Жени-никога не можеш да ги разбереш.”

Изводът, до който съм стигнала обаче, е че при вземането на решения (особено важни) задължително човек трябва да е спокоен, да прецени добре и да не се поддава на емоции. Предполагам, че някои от вас ще ме опровергаят, но при мен това наистина работи. Естествено, приемам и други насоки по въпроса. 🙂

 

Google+ Comments

Related Post