Uncategorized

Пол „те“

Posted On
Posted By Character

Знаете ли какво означава един човек да бъде небинарен? За мен това бе нова дума, която влетя в речника ми от едно, разбира се, звездно признание. Става въпрос за разкрието на певицата и актриса Деми Ловато, която заяви, че вече не се определя като мъж или жена и иска към нея да се обръщат с те/тях. Именно това е и значенето на думата небинарен.

След кратко проучване се оказа, че и други звезди са преминали към това обръщение. Има даже един парадоксален случай със Сам Смит, който не може да получи музикална награда, защото не спада към никоя от категориите за мъж/жена изпълнител. От институцията обаче казват, че ще помислят за промяна на категориите, но това все пак е дълъг процес и трябва да е добре обмислен.

Именно оттук пък се замислих и какво очаква света ни. Дали след години няма да се върнем назад и да си спомним, че някога са съществували думите мъж и жена? Ако наистина все повече хора не се определят от единия или другия пол, означава ли, че и битовизмите ни ще се променят драстично? А ще се получи ли поява на трети пол „те“?

Всъщност май този процес вече е започнал. Тенденцията около новото обръщение идва от LGBT организациите, които наричат себе си „азбучна мафия“. Тъй като те подкрепят различните полове, определящи се от самите хора. Така, по тази логика, може да има не два или три пола, а множество – дори за всекиго по отделно, ако желае.

Не пиша този материал с хейт или нещо подобно. Просто се опитвам като го напиша, да осъзная малко по-добре какво се случва. А вие, моите читатели, имате ли мнение по темата? Какво мислите за небинарените хора? Не е необходимо да пишете, просто си помислете.

Google+ Comments

Related Post