Характери

Момичето, което не яде крем карамел

Posted On
Posted By Character

Да, тя съществува. Познавам я! Не яде никакви видове кремове, било то крем карамел, крем брюле, пудинги, нишестета и подобни деликатеси. От домашните торти й се услажда само тази на майка й, защото кремът в нея се приготвя единствено от разбъркани яйце, масло, пудра захар и какао. Това момиче не харесва сметана, а да я накараш да пие прясно плодово мляко или плодов шейк е меко казано невъзможно.

cream-caramelЗвучи странно, нали? Не просто звучи, а е странно наистина. Кажи пред нея думата “крем” и ще видиш как лицето й мигновенно се намусва в показно нежелание дори да слуша за тази храна. Отидете с нея на сладкарница и ви гарантирам, че ще си поръча натурален сок с торта гараш или мелба без сметана. Същото това момиче същевременно обожава всякакви сладки неща под формата на шоколади и сладолед. А като казах шоколад, споменах ли, че тя не обича и шоколадови бонбони с пълнеж? Май не, но вече знаете.

Познавам само още един човек, който е като нея – баща й. Вкусовите им предпочитания са толкова идентични, че на моменти е плашещо. Никой никога не е учил приятелката ми да яде това или онова. Изглежда, че при нея е просто генетично наследство. Колко странно! Винаги съм мислела, че можеш да наследиш визията или част от характера на родителите си. Дори съм ставала свидетел на еднотипни маниери при баща и син, но вкус към храната! Това вече ме изненада и разтърси из основи.

Но в крайна сметка затова сме хора – за да сме различни, а в определени моменти да си приличаме 😉

Google+ Comments

Related Post