Характери

Да се погрижим за децата в институции

Posted On
Posted By Character

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВсе още хиляди изоставени деца живеят в домове, сред тях и стотици с увреждания. Не само, че на всички е ясно колко вредни за детското развитие за тези институции, но и голяма част от тях поради липса на средства, персонал или друго, дори не успяват да работят така, че да изпълват елементарните нужди на децата.

Това е сериозен обществен проблем, който се пренебрегва от управляващите ни и остава извън обсега на медиите – докато не излезе някой смущаващ филм по темата, както се беше случило преди време.

Трябва да помагаме на децата в домовете – кой както може. Достатъчно е веднъж на един или няколко месеца да посещаваме най-близката ни институция, да отделяме време на децата и ако можем да им даряваме по нещо. Вече има и много фондации и кампании за набиране на средства, на които също можем да разчитаме, правейки дарения. Една от тях е фондацията на Ива Механджийска – „Аз съм“, която наскоро организира голям благотворителен търг и дари парите от него на 4 дома за деца. Фондацията на Механджийска срещна подкрепата на много и популярни личности, като актрисата Деляна Попова, Мисис Вселена Елеонора Манчева, Светослав Кантарджиев и други. Друга фондация, на която можете да се доверите, е „За нашите деца“, която вече повече от десетилетие работи в съдружие с бизнеса и е организирала множество благотворителни кампании.

Не е важно как, въпросът е всеки от нас да се научи да допринася – първо за най-важната ни обществена отговорност – изоставените деца, а след това и по други проблеми на нашето общество и съвремие.

Google+ Comments

Related Post